ABOUT ME

MAKING EVERYDAY A LITTLE LESS ORDINARY

Pim van den Akker (1976)
Al jaren weet deze internationaal gelauwerde floraal designer de pure schoonheid en de emotionele zeggingskracht van bloemen onder de aandacht te brengen bij kwekers, bloemisten, designers, media én de consument. Met zijn ontwerpbedrijf in Delft, behoort de erkend meesterbinder tot de absolute top in (floraal) design.

Om zijn passie en gedrevenheid met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen, reist Pim de hele wereld over. Hij is dan dagen tot weken druk met het verzorgen van demonstraties, het inspireren en doceren van collega’s en studenten, het geven van workshops, het praten met pers en media. Pim is kortom een onvermoeibare promotor van de talloze creatieve en unieke mogelijkheden die het bloemenvak biedt.

Hier te lande heeft hij meermaals weten te overtuigen met grandioze shows, waarin hij op grootse wijze laat zien dat er zoveel méér kan met bloemen en design. Denk alleen al eens aan de fantastische Floral Fashion Shows die hij neerzette in Museum Het Prinsenhof te Delft. Deze wervelende openings-acts voor zijn florale museumexposities zijn bejubeld tot in landen als Zuid-Korea, Japan en Australië toe.

“Ik vind het belangrijk om te kunnen delen, om mensen te vertellen en liefst te laten zien wat mijn werk inhoudt en hoe ik met schoonheid in product schoonheid in creativiteit realiseer”, zo verklaart Pim het zelf. “Ons vak is veel meer dan een arrangement of een boeket maken; bloemisten en designers hebben het talent om de emotie van een product te vangen en te vertalen in sprekend bloemdesign.”

flower-factor

Ontdek meer op flowerfactor.com